ALMENYS 10 DELS 17 MUNICIPIS CERDANS REPETIRAN ALCALDE O ALCALDESSA

ALMENYS 10 DELS 17 MUNICIPIS CERDANS REPETIRAN ALCALDE O ALCALDESSA. A LLÍVIA, MENTRESTANT, ALBERT CRUÏLLES DE FEM LLÍVIA HA

A Cerdanya les eleccions municipals d'aquest diumenge faran que en alguns municipis hi hagi canvi notoris mentre que en d'altres l'alcaldia continuarà a les mateixes mans. En el cas de Llívia, hi haurà un canvi significatiu a l'ajuntament. Albert Cruïlles de Fem Llívia ha guanyat les eleccions aconseguint la majoria absoluta, és a dir, 6 regidors, mentre que Per Llívia s'ha quedat amb 2 i l'actual alcalde Elies Nova, de Junts, només ha aconseguit un regidor.

A Alp, l'actual alcalde Carlos Adserà d'Endavant Cerdanya ha guanyat les eleccions aconseguint 4 regidors. Junts n'ha obtingut 3, Independets per Alp (ERC) 1 i Viu Alp 1. Aquí caldrà veure quins pactes hi ha per formar govern.

A Guils, l'actual batlle Josep Mendo, de Junts, ha guanyat amb nombre de vots però ha empatat a tres regidors amb la segona Força, Unim Guils. La clau la tindrà Escoltem, que té un regidor.

Mentrestant a Bellver, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Isòvol, Prullans, Meranges, Prats i Sansor, Ger, Montellà i Martinet els alcaldes o alcaldesses seran els mateixos els propers quarte anys. En el cas de Bellver, Laia Serra d'ERC, continuarà al càrrec amb majoria absoluta, ja que ha aconseguit 7 regidors, per davant de Junt, que n'ha obtingut 4.

A Bolvir, l'actual batlle Isidre Chia de Junts ha obtingut els set regidors per davant d'Endavant Cerdanya, que no ha obtingut representació. 

A Das, Enric Laguarda d'ERC continuarà una tercera legislatura amb majoria absoluta, és a dir 5 regidors. Junts n'ha aconseguit dos.

Ramon Chia, de Junts i alcalde de Fontanals de Cerdanya, seguirà un nou mandat al capdavant del consistori amb majoria absoluta. Ha obtingut 5 regidors, mentre que Ara un i Treballem un.

A Isòvol l'alcalde tornarà a ser Joan Bertran, de Junts, que ha aconseguit també majoria absoluta, 4 regidors, per davant d'Implicats (ERC), que n'ha sumat 3.

Albert Maurell, de Junts, serguirà al capdavant del consistori de Prullans amb majoria abosulta, ja que ha sumat 5 regidors. Impulsem, vinculat a Erc, n'ha aconseguit dos.

A Meranges, Eduard Isern, ha aconseguit la majoria absoluta amb 5 regidors. El PP i del PSC que no han obtingut representació.

Xavi Pica, de Junts, seguirà sent l'alcalde de Prat i Sansor amb majoria, ja que ha aconseguit els 7 regdidors. ERC en aquets cas no ha obtingut cap regidor.

A Ger, Alfons Casamajó de Junts encetarà aviat la seva cinquena legislatura. En el seu cas només s'havia presentat la seva candidatura. El mateix ha passat a Montellà i Martinet, on Roser Bombardó en serà l'alcaldessa, càrrec que ara ocupa en subtsitució de l'històric Josep Castells. També hi ha hagut llista única a Lles de Cerdanya, on l'alcaldessa serà Ester Castilla, de Som Poble Fem Poble, vinculat a ERC.

Triple empat a Riu de Cerdanya, on ERC, Junts i Independents per Riu han aconseguit un regidor cadascun.

Per últim a Urús, les eleccions les ha guanyat Junts, amb 4 regidors, mentre que ERC n'ha sumat un.  En aquest municipi es fa un sistema de llistes obertes i es vota la persona. La nova alcaldessa serà amb tota probabilitat Maria Sans.