ERC GUANYA LES ELECCIONS A PUIGCERDÀ AMB 5 REGIDORS I JUNTS I FUTUR EMPATEN A 4

ERC GUANYA LES ELECCIONS A PUIGCERDÀ AMB 5 REGIDORS, MENTRE QUE JUNTS I FUTUR EMPATEN A 4 REGIDORS. Amb aquests resultats, caldrà esperar als pactes per veure qui és el pròxim alcalde DE LA VILA

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions a Puigcerdà, un fet que no passava des de l’any 2007, aleshores amb Joan Planella al capdavant. La formació liderada ara per Joan Manel Serra ha aconseguit 5 regidors gràcies als 954 vots que ha obtingut, el 28,67% del total. El cap de llista s'ha mostrat content amb els resultat i ha assegurat que estan oberts al diàleg amb les altres formacions.

Per darrere han quedat Junts per Puigcerdà, amb Jordi Gassió com a alcaldable i Futur per Puigcerdà, liderat per Francesc Armengol, amb 4 regidors cadascun. Gassió ha aconseguit 938 vots, el 28,19%, mentre que Armengol ha sumat 872 vots, el 26,20%. Es tracta de dues formacions procedents del mateix espai polític, el de l’antiga Convergència i Junts a Puigcerdà, que en aquesta ocasió s’havia fragmentat en fins a tres partits, sumant-hi Treballem per Puigcerdà, encapçalat per Carme Martí, que no ha aconseguit representació.

Amb aquests resultats, caldrà esperar als pactes per veure qui és el pròxim alcalde de Puigcerdà: si Junts i Futur es ‘reconcilien’, l’espai de Convergència i Junts podria conservar l’alcaldia. Si no, Esquerra recuperaria l’alcaldia de Puigcerdà tretze anys després.

El PP, per la seva banda, encapçalat ara per Matías Bertran, perd l’únic regidor que tenia i el PSC, liderat de nou per Ester Jiménez, continua sense entrar al consistori.

En total a Puigcerdà han votat 3406 perones, el que representa un 53,73% del cens, gairebé set punts per sota de la participació de fa quatre anys, quan es va situar en un 60,46 %

Parlen al vídeo:  JOAN MANEL SERRA, ALCALDABLE ERC.