LAIA SERRA, NOVA ALCALDESSA DE BELLVER DE CERDANYA

LAIA SERRA ÉS DES D'AQUEST DIMARTS LA NOVA ALCALDESSA DE BELLVER DE CERDANYA. S’ha convertit en la primera dona al capdavant del consistori i no descarta presentar-se a les pròximes municipals.

La fins ara regidora d’Ensenyament, Medi Ambient i Agricultura, Laia Serra, ha estat elegida nova alcaldessa de Bellver de Cerdanya per la formació independent Endavant Cerdanya en el ple celebrat aquest dimarts. Ha obtingut els vots a favor de la seva formació i de la regidora independent Ramona Bragulat, mentre que les dues regidores de Junts per Bellver i la Batllia han votat en blanc. Substitueix així a Xavier Porta, que ha ocupat l’alcaldia els últims quinze anys i que fa uns dies va anunciar la seva dimissió, enmig de la polèmica per la casa que està construint prop d'Ordèn el seu fill, i també regidor dimissionari, Joan Porta.
Serra ha deixat clar que aquesta ha estat una situació “sobrevinguda” i que no esperava acabar sent alcaldessa quan va començar el mandat.


En aquest sentit, ha apuntat que una de les prioritats serà aconseguir que es faci habitatge de lloguer social en un parell d’edificis del poble de Bellver. Serra ha indicat que s’està en negociacions i, si tot va bé, es calcula que es podran posar a lloguer social fins a 36 habitatges. L’altre gran projecte que voldrien acabar són les obres del poliesportiu.
Pel que fa a la polèmica amb la construcció de la casa prop d’Ordèn, i al fet que SOS Pirineus hagi anunciat que ho denunciarà a la fiscalia, Serra ha assegurat que des de l'ajuntament hi estan d'acord.


Arran de la marxa de Xavier i Joan Porta, en el ple d’aquest dimarts ha pres possessió una nova regidora, Filipa Pereira. La segona regidora que entrarà serà Maria Àngels Pons, però s’està pendent de rebre les seves credencials i, tan bon punt es tinguin, es convocarà el ple perquè prengui possessió.
Quan això passi, es donarà el cas que dels nou regidors que té l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, set seran dones. De fet, Laia Serra ha esdevingut aquest dimarts la primera alcaldessa del municipi. Pel que fa a les opcions de presentar-se com a cap de llista a les eleccions municipals del maig de l’any que ve, Serra no ho ha descartat, però ha assegurat que encara és d’hora per prendre una decisió.

Parlen al Vídeo: LAIA SERRA, ALCALDESSA BELLVER DE CERDANYA