L'ALT PIRINEU I ARAN S'HAN ASSEGURAT DE MOMENT PROP DE 5 MEUR DELS FONS NEXT GENERATION

L’Alt Pirineu i Aran ja s’han assegurat la recepció de gairebé 5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. La majoria corresponen als dos projectes de sostenibilitat turística que ja s’havien anunciat, el de la Vall de Boí i el del Consorci Segre-Rialb, del qual en formen part tres municipis de la vegueria -Bassella, Peramola i Oliana.
A banda, però, també han rebut diners d’aquests fons sis ajuntaments de la demarcació, que es destinaran a l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, així com 24 particulars i 4 empreses, que han estat perceptors d’un total de 150.000 euros de la convocatòria MOVES III del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica. Per la seva els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Tremp també han rebut un import de 4000 euros.
Tot plegat s’ha donat a conèixer durant l’acte “Fons Next Generation: reptes i oportunitats”, que ha tingut lloc aquest dimarts a Prullans i que ha comptat amb una trentena d’assistents. Es tracta de la cinquena d’un seguit de presentacions que l’equip del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat està fent per totes les vegueries per explicar l’estat dels fons Next Generation a Catalunya, els reptes i oportunitats que comporten i quin impacte estan tenint al territori.

Villarroya ha admès que el repte principal és arribar als particulars, ja que les administracions ja solen estar més al cas de les convocatòries. També ha detallat que el Govern ha publicat, a data 31 de maig, un total de 32 convocatòries i licitacions dels fons Next Generation, que mobilitzaran 429,6 milions d’euros.
En concret, es tracta de 22 convocatòries i 10 licitacions impulsades per diferents departaments de la Generalitat que es destinaran a cofinançar projectes en àmbits com la mobilitat elèctrica, la rehabilitació energètica d’edificis o la millora de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia, entre d’altres.

Parlen al vídeo: MATILDE VILLARROYA, SECRETÀRIA AFERS ECONÒMICS I FONS EUROPEUS