L’ALT PIRINEU I ARAN TANQUEN LES FESTES AMB OCUPACIONS TURÍSTIQUES DEL 70%

L’Alt Pirineu i Aran han tancat la campanya de Nadal amb una ocupació turística mitjana del 70%, amb pics de plena ocupació per Cap d’Any.

L’Alt Pirineu i Aran han tancat la campanya de Nadal amb una ocupació turística mitjana del 70%, amb pics de plena ocupació per Cap d’Any. Així ho ha donat a conèixer el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que ha ofert dades de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran sota administració lleidatana, a les quals cal sumar la part de Cerdanya sota administració gironina.

Tenint en compte aquest àmbit territorial, les dades ofertes apunten que l’ocupació del 70% de mitjana s’ha produït durant el període de 10 dies que van de la festivitat de Sant Esteve, el 26 de desembre, fins al 4 de gener, i entre el 40 i el 50 % de mitjana a partir del dia de Reis fins aquest diumenge 8 de gener, tal com ja s’havia previst inicialment.

Per la seva banda, les estacions d’esquí tanquen aquest període de 15 dies de festes nadalenques, que van del dia de Nadal fins aquest diumenge 8 de gener amb la venda de 225.000 forfets, un 12 % per sobre de les previsions. L’escassetat de nevades i les altes temperatures registrades han afectat de manera directa les estacions de fons, que només han estat obertes per a usos turístics i raquetes, així com també la mixta de Tavascan, que ofereix esquí alpí i nòrdic.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha valorat de forma positiva el nivell d’ocupació assolit en aquestes festes, principalment durant la primera setmana festiva de Nadal fins Cap d’Any. 

Pujol també s’ha referit de forma satisfactòria al balanç per la venda de forfets per part de les estacions d’esquí alpí, si bé ha lamentat que l’escassetat de precipitacions de neu no ha permès la plena activitat de tots els centres d’hivern amb una afectació directa a les estacions de nòrdic i a les activitats vinculades amb serveis de restauració i hoteleria.