L'ESCOLA DE LLÍVIA INICIARÀ EL CURS VINENT TOTALMENT REFORMADA

L'ESCOLA JAUME I DE LLÍVIA INICIARÀ EL PROPER CURS ESTRENANT JA TOTS ELS ESPAIS. DESPRÉS DE MÉS DE 15 ANYS DE REIVINDICACIONS, FINALMENT L'AJUNTAMENT HA TIRAT ENDAVANT EL PROJECTE D'AMPLIACIÓ I MILLORA DEL CENTRE

Darrers dies de curs per als alumnes de l'escola Jaume I de Llívia. Al setembre tornaran per estrenar ja un centre educatiu totalment nou. Després de mesos de treballs, el projecte d'ampliació i millora de les instal·lacions ja ha finalitzat i ara només falten petits detalls com el mobiliari o l'enjardinament de l'entorn perquè els infants i famílies del municipi puguin disposar d'una nova escola, una demanda reivindicada des de feia més de 15 anys.

Com hem dit, feia anys que Llívia esperava la construcció d'una nova escola i, finalment, l'ajuntament ha tirat endavant el projecte amb recursos propis. Dels gairebé 2,7 milions d'euros invertits, el consistori n'ha finançat prop del 80%. L'equip de govern espera, però, poder arribar a un acord amb Ensenyament perquè hi destini més recursos.

L'ampliació de l'escola ha consistit en diferents fases. La primera va ser construir un nou edifici de dues plantes a tocar de l'antic amb una desena d'aules, un espai que va entrar en funcionament el gener del 2021. En una segona fase s'ha rehabilitat l'antiga escola i s'han connectat els dos edificis. Tot plegat, ha permès als alumnes d'Educació Primària abandonar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i el mòdul prefabricat on fins fa poc feien classe. Al nou edifici també s'hi ha situat la llar d'infants, amb capacitat per a 36 nens i nenes.
L'escola Jaume I acull prop de 90 alumnes.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA