L’HOSTALERIA PREVEU UN INICI D’ANY COMPLICAT DESPRÉS DE FREGAR EL PLE AL DESEMBRE

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell assegura que, tot i les bones xifres d’ocupació d’aquestes festes, durant les quals s’ha fregat el ple; molts establiments tancaran portes aquest inici d’any per fer front a les despeses en mesos de menys feina.

Després de fregar el ple durant les festes de Nadal, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, assegura que l’elevat preu dels subministraments fa que molts hotels hagin decidit tancar els primers mesos de l’any, quan menys feina hi ha i més despeses s’han d’assumir. Alguns dels establiments a la comarca esperaran a Setmana Santa per tornar a l’activitat.

Tot i això l’hostaleria ha tancat el 2022 amb bones dades, tot i que el pont d’inicis de desembre no va portar tanta afluència de turisme com esperaven, a partir de Sant Esteve s’ha fregat el ple en la majoria dels establiments. Gran part dels clients són famílies, que realitzen estades més llargues que altres anys. 

La majoria dels turistes provenen de diferents punts de Catalunya, tot i que també hi ha hagut turisme d’arreu de l’estat espanyol i França.

Parlen al vídeo: ALFONS PEGUERA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ HOSTALERIA DE L’ALT URGELL