LLÍVIA APROVA EL PRESSUPOST DEL 2022 I, DE FORMA INICIAL, EL NOU POUM

El darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Llívia ha aprovat, de forma inicial, el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Durant la sessió plenària l'equip de govern va destacar que en els dies vinents es concretaria el període d'exposició pública i que es faran les presentacions que calguin. L'alcalde llivienc, Elies Nova, va afegir que "es donarà tota la informació que faci falta i els tècnics atendran personalment les consultes que es vulguin fer". El nou pla permetrà actualitzar l'actual planejament urbanístic que data de 1986.

El ple també va aprovar el pressupost anual que serà de poc més de 2.800.000 euros per aquest 2022. Del document destaca les partides dels capítols 1 i 2, que corresponen a la de personal i la despesa de béns i serveis. Pel que fa a les inversions, el document preveu una partida de 160.000 euros.

També, durant la sessió, es va acordar l'aprovació del codi ètic i bon govern de l'Ajuntament de Llívia i la redacció del pla de mesures antifrau, un dels requisits que exigeix la Unió Europea a les administracions que vulguin acollir-se a les subvencions que s'atorgaran a través del programa Next Generation.

Finalment, i entre altres, es va aprovar el conveni marc de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Llívia, en matèria de seguretat viària, que pretén tirar endavant el pla de pacificació de l'avinguda Catalunya.