PUIGCERDÀ DEMANA REOBRIR ELS PASSOS FRONTERERS, DESPRÉS DE MÉS D'UN ANY TANCATS

L'ajuntament de Puigcerdà reclama la reobertura dels passos fronterers secundaris que continuen tancats després de més d'un any. El govern francès va decidir el gener del 2021 tancar aquests vials per evitar la propagació de la covid, per seguretat antiterrorista i per controlar la immigració. A finals de l'any passat, es va anunciar la pròrroga dels talls fins al 30 d'abril d'aquest any. Un cop passat aquest termini, però, els passos continuen tancats, fet que lamenten des del consistori puigcerdanenc, ja que afecta el dia a dia dels veïns i veïnes de l'Alta i la Baixa Cerdanya.
A Cerdanya la mesura afecta el camí de la Vinyola, que connecta Puigcerdà amb Enveig, i el d'Age, que enllaça aquest poble amb Palau.
Des de l'ajuntament puigcerdanenc han recordat que van demanar a l'estat veí que la mesura no afectés el camí d'Ur, ja que és un dels principals accessos a l'hospital transfronterer.
Així, doncs, els ajuntaments de la Tor de Querol i Palau esperen que el nou Govern de l’estat, que torna a liderar Emmanuel Macron, anunciï la reobertura d'aquests passos fronterers.