LA SALOMON ULTRA PIRINEU VA REDUIR EL 74% DELS RESIDUS GENERATS
Des del primer any, l'organització de la Salomon Ultra Pirineu i el Parc Natural del Cadí Moixeró han treballat juntament per tal de garantir que la cursa no afecti l'entorn on es desenvolupa. La limitació del nombre de participants, la neteja dels camins després de la prova o la data són algunes de les mesures que han adoptat des dels seus inicis. En la darrera edicicó, celebrada l'octube passat, l'organització va voler reduir també l'impacte al planeta. En aquest sentit, es va aconseguir reduir en un 74% el nombre de residus generats comparat amb l'edició anterior. Amb més de 3600 inscrits, l'edició del 2021 va generar un total de 1300 kg de deixalles, dels quals el 19% eren d'origen orgànic, el 23% envasos, el 19% paper i cartó i la resta rebuig. Unes xifres que van superar les expectatives de l'organització, que es va proposar generar el 50% menys que l'anterior edició.
L'ús d'envasos reutilitzables, la supressió de la publicitat en paper a la bossa dels corredors, eliminació de la catifa de meta, reciclatge de tots els residus generats o la camiseta de la prova fabricada amb material reciclat, són algunes de les mesures que es van prendre en l'última edició de l'Ultra Pirineu.
Per altra banda, ja ha començat el compte enrere per a l'edició del 2022, que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre i que comptarà amb 4 modalitats. La prova reina tornarà a ser l'Ultra Pirineu de 100 km.
Pel que fa a les inscripcions, s'ha esgotat els dorsals per a la Marató Pirineu de 42 km, mentre que per a l'Ultra queden molt poques places.