RAMADERS DEL PALLARS SOBIRÀ DENUNCIEN QUE LA NOVA PAC ELS PERJUDICA

Representants del sector de la ramaderia extensiva del Pallars Sobirà s’han reunit aquest dimecres al matí amb el president del consell comarcal per tal d’exposar les seves demandes i obtenir el suport de l’ens comarcal perquè aquestes peticions es vegin reflectides ja en la nova política agrària comunitària del període 2023-2027.

Representants del sector de la ramaderia extensiva del Pallars Sobirà s’han reunit aquest dimecres al matí amb el president del consell comarcal per tal d’exposar les seves demandes i obtenir el suport de l’ens comarcal perquè aquestes peticions es vegin reflectides ja en la nova política agrària comunitària del període 2023-2027. El grup de treball de Pagesia extensiva del Pallars Sobirà va enviar un manifest i una petició de reunió el passat 28 de febrer a la conselleria d’Acció Climàtica i no ha rebut resposta. El consell comarcal ja ha demanat una reunió urgent, la setmana que ve, amb la delegació del govern a l’Alt Pirineu i Aran on posarà de manifest les especificitats del Pirineu, també en matèria agrària.

Tant ramaders com consell comarcal remarquen que la modificació que demanen es pot fer sense perjudicar cap altre territori.

L’aplicació de la modificació de la PAC afectaria a més de 150 ramaders del Pallars Sobirà i des del sector es reivindica que encara s’és a temps de canviar-ho.

A banda del grup de treball, aquestes reivindicacions per la pervivència de la ramaderia extensiva compten amb el suport d’altres associacions ramaderes i pagesia de les comarques del Pirineu i no dubten a emprendre accions més contundents perquè s’escolti les seves demandes.

Parlen al vídeo: 

CARLOS ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ

PEPE ROSSELL, REPRESENTANT GRUP DE TREBALL DE RAMADERIA EXTENSIVA DEL PALLARS SOBIRÀ