UNA DOTZENA D'ENTITATS JA S'HAN ADHERIT AL MANIFEST A FAVOR D'UNA CERDANYA SOSTENIBLE

Una dotzena d'entitats i alguns particulars ja s'han adherit al manifest conjunt a favor d'una Cerdanya Sostenible, impulsar pel Grup de Recerca, l'Associació Ceretània i Cerdanya en Acció Pel Clima. El document s'ha donat a conèixer aquest dissabte al Museu Cerdà de Puigcerdà, on també s'ha aprofitat per intentar arribar a un cert consens sobre el model de futur de la comarca.

Una dotzena d'entitats i alguns particulars ja s'han adherit al manifest conjunt a favor d'una Cerdanya Sostenible, impulsat pel Grup de Recerca, l'Associació Ceretània i Cerdanya en Acció Pel Clima. El document s'ha donat a conèixer aquest dissabte al Museu Cerdà de Puigcerdà, on també s'ha aprofitat per intentar arribar a un cert consens sobre el model de futur de la comarca.  

Els punts consensuats són dotze, els quals demanen un canvi de plantejament econòmic global de Cerdanya, fent èmfasi en activitats sostenibles, en la incorporació de les noves tecnologies, en la desestacionalització del turisme i en un model respectuós amb el medi ambient lligat a les previsions que els estudis fan sobre el canvi climàtic. També es demana limitar el creixement de segones residències, ampliar els espais protegits, facilitar l'habitatge social o impulsar la sanitat i l'educació.

Del del Grup de Recerca destaquen l'interès que ha generat el manifest i tot el que proposa.

Un cop presentat el document, el que es busca ara és que aquest es converteixi en un full de ruta per posar en marxa iniciatives públiques i privades que encaminin la comarca cap a aquest canvi de model. Per això s'han consistituit quatre comissions que vetllaran per fer un seguiment de les propostes del decàleg.

Des del Grup de Recerca creuen que les primeres iniciatives que sorgiran seran d'àmbit privat, ja que a l'administració públic els tràmits per engegar noves propostes acostumen a ser més lents. Tot i això, confien que, de cares a les eleccions municipals de l'any vinent, la majoria de partits que s'hi presentin tinguin en compte el manifest.

El document es pot trobar a la web del Grup de Recerca cerdà.

Parlen al Vídeo: DECLA1: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA