TROBADA D’INICIATIVES DEL CADÍ-MOIXERÓ PER A LA TRANSFORMACIÓ TERRITORIAL
Una vintena d’entitats i col·lectius s’han reunit a Bellver de Cerdanya per presentar les iniciatives que es desenvolupen a la zona del Cadí Moixeró amb el propòsit de millorar i transformar aquest territori i la vida dels seus pobles.
Una vintena d’entitats i col·lectius s’han reunit a Bellver de Cerdanya per presentar les iniciatives que es desenvolupen a la zona del Cadí Moixeró amb el propòsit de millorar i transformar aquest territori i la vida dels seus pobles. La trobada ha servit, doncs, per presentat serveis als quals es poden acollir les iniciatives locals per engegar nous projectes i per impulsar la connexió i l’organització d’aquestes entitats, com el Parc Natural del Cadí-Moixeró, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya o IDAPA.
És la segona edició d’aquesta Trobada i Mostra d’Iniciatives del Cadí-Moixeró per a la Transformació Territorial. La primera es va celebrar a Bagà i va tenir molt bona acollida.
L’impulsor de la trobada és el projecte Betula, que forma part de la cooperativa l’Arada i que busca fer valdre tot el que passa en aquest àmbit i dinamitzar el territori. La iniciativa, que va començar el 2018, estableix diferents línies de treball com la memòria oral o el paisatge. D’altra banda, cada any s’impulsen propostes de formació, que es creuen centrals en l’àmbit rural, com pot ser habitatge o gestió forestal, a més d’altres propostes.
Com a novetat, enguany, la Trobada ha començat amb dues conferències. Una, a càrrec del Territori de Vincles de la vall de Corb, com a experiència de dinamització i suport a iniciatives. L’altra, amb Coop57, sobre oportunitats per finançar projectes.
La programació ha tancat amb un espai de debat i un vermut de productes locals.
El 2024, en les activitats del projecte Betula, hi van participar més de quatre-centes persones. La iniciativa està conformada per un grup motor, que l’integren unes deu administracions públiques i entitats, encarregades de definir l’estratègia del projecte.
Parlen al vídeo:
FERRAN CANUDAS, ORGANITZADOR
ALBA CAMPS, TREBALLADORA DE LA COOPERATIVA L’ARADA