CERDANYA VOL LIDERAR UNA COOPERATIVA TRANSFRONTERERA D'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA
Puigcerdà s'ha convertit aquest dimarts en la capital internacional de l'economia social i solidària, amb motiu de la segona edició de les Confluències Eco-solidàries en els Pirineus Orientals. Una quarantena de representants d'entitats, fundacions, cooperatives i empreses del territori s'han aplegat al Museu Cerdà per tal de crear sinergies i encarar nous reptes per encaminar-se cap a una economia de cooperació entre països. De fet, des del passat mes de juny van constituir l'associació AltiCat amb el propòsit, doncs, de fomentar la creació d'un gran Ateneu transfronterer.
La nova associació ha nascut des de la societat civil i compta amb una vintena de socis, tot i que preveuen arribar aviat a la cinquantena. La seva intenció és que aquest ateneu o clúster pugui ser una realitat el proper estiu. Des de l'entitat expliquen que el primer pas és identificar tots els agents del territori, públics i privats, i fer xarxa, per tal de buscar el finançament necessari per engegar projectes que tinguin un impacte social i solidari a tot el territori pirinenc.
La jornada ha comptat amb diferents xerrades i tallers, els quals han tractat sobre economia circular i de muntanya, inserció laboral, reutilització de materials o bé de nous projectes com ara la creació d'una plataforma digital o de petits espais de trobada amb la ciutadania.
La iniciativa ha comptat amb la presència de representants polítics de les dues bandes de la frontera, com Olivier Ramadour, Cònsol general de França a Barcelona o Alfons Quera, director General de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.
Parlen al vídeo: RODÉRIK EGAL, PRESIDENT D'ALTICAT