EL MUSEU DE LLÍVIA S'INTEGRA A UNA XARXA CIENTÍFICA I CULTURAL EUROPEA DE FARMÀCIES ANTIGUES
La xarxa de farmàcies històriques que s’aplegaran al projecte promouran activitats d’investigació, activitats docents i fomentaran la mobilització de la població local.
El Museu de Llívia ha estat convidat, aquest divendres, a formar part del projecte Aromas Itinerarium Salutis, una xarxa científica i cultural europea que pretén reunir les farmàcies antigues d’Europa. La iniciativa, que ja compta amb el suport de sis països —Portugal, Suïssa, Itàlia, Romania, Croàcia i Espanya— serà presentada al Consell d’Europa i a la Unió Europea en el termini de dos mesos.
Aromas Itinerarium Salutis està liderat per la Universitat de València (UV). Tal com han remarcat des el Museu de Llívia, darrere de sis anys de recerca hi ha l’obtenció de dades i analítiques aconseguides gràcies a la utilització de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial.
La xarxa de farmàcies històriques que s’aplegaran al projecte promouran activitats d’investigació, activitats docents i fomentaran la mobilització de la població local.
Justament, el museu va acollir divendres una jornada científica-tècnica organitzada per la Universitat de València, que va comptar amb la participació de tècnics i estudiosos, alguns connectats a través de les plataformes en línia des de Galícia, Madrid i València.
DECLA 1: MARISA VÁZQUEZ DE AGREDOS PASCUAL, PROFESSORA HISTÒRIA ART UNIVERSITAT VALÈNCIA
A banda de compilar tota la informació en l'àmbit europeu, també s'identifica i estudia els elements propis de cada lloc. En el cas del museu llivienc els ha sorprès trobar aigua de llorer i cirerer.
DECLA 2: MARISA VÁZQUEZ DE AGREDOS PASCUAL, PROFESSORA HISTÒRIA ART UNIVERSITAT VALÈNCIA
Totes les activitats de la jornada, que va perllongar-se fins dissabte al matí, van ser obertes al públic. A banda de les conferències i col·loquis que s’hi van organitzar, es va poder veure i conèixer les eines de recerca més innovadores aplicades al patrimoni farmacèutic.
DECLA 3: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU LLÍVIA
El treball i les dades obtingudes, doncs, formaran part de l’arxiu del museu i es podran consultar també, en uns mesos, al portal web que reunirà totes les farmàcies històriques que s’hagin analitzat a través d’aquest projecte de recerca.
CÀIRON: LLÍVIA, divendres