LA CHE GARANTIRÀ EL FINAL DE LA TEMPORADA DE REG AMB AIGUA DEL PANTÀ D’OLIANA

Quan el pantà de Rialb arribi a la cota mínima d’explotació, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, preveu desembassar aigua d’Oliana per garantir la temporada de reg, més enllà de mitjans de setembre.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre preveu continuar buidant la poca aigua que queda al pantà de Rialb per garantir la temporada de reg als canals d’Urgell i Segarra-Garrigues. Una vegada s’arribi a la cota mínima d’explotació, es començarà a desembassar aigua del pantà d’Oliana, que està més ple.
L’objectiu és allargar la campanya de reg més enllà de mitjans de setembre, tot i que en una campanya normal, aquesta duraria fins a finals de mes.
Mantenir el subministrament dels regs ha fet que en l’última setmana la capacitat del pantà de Rialb hagi disminuït un 1.73%. Actualment l’embassament es troba a un 5,2% de la seva capacitat, amb 21 hectòmetres cúbics.
El pantà d’Oliana, que té unes dimensions molt menors, es troba al 42% del nivell, amb 36 hectòmetres cúbics.
El cap de l’explotació, Ramón Luque, espera que l’arribada del nou any hidrològic es pugui reprendre l’increment de volums als embassaments.