UNA EXPOSICIÓ A LA DINOSFERA DESCOBREIX L’EXTINCIÓ MÉS GRAN DE LA TERRA
La composició de la Terra, la temperatura, la vegetació i la fauna són alguns dels aspectes que descobreix l’exposició, ‘Permo-Tries: Quan la vida gairebé va desaparèixer de la Terra’, que es pot visitar a la Dinosfera.
Fa 250 milions d’anys es va produir l’extinció més gran que ha patit la Terra. Es calcula que es van exterminar el 96% de les espècies. Aquest fet ha inspirat l’exposició, ‘Permo-Tries: Quan la vida gairebé va desaparèixer de la Terra’ que ara es pot visitar a la Dinosfera. La proposta es centra en un període de 100 milions d’anys, entre el Premià i el Triàsic, amb fòssils similars entre els trobats a les Balears i a Catalunya.
La mostra descobreix com era la composició de la Terra, la temperatura, la vegetació i la fauna. La reproducció de diferents rèptils avantpassats és la protagonista de part del període del Premià.
La mostra tanca amb uns fòssils trobats a Tarragona, quan el mar apareix al territori. L’exposició ha estat impulsada pel Museu Balear de Ciències Naturals, amb el suport de l’Institut Català de Paleontologia i el Geoparc Orígens.
La proposta es pot visitar a la Dinosfera, a Coll de Nargó, durant els caps de setmana, fins el 03 de novembre.
Parlen al vídeo:
ÀNGEL GALOBART, DIRECTOR DE LA DINOSFERA I COMISSARI DE L’EXPOSICIÓ