LES RESTES DE LA TORTUGA MARINA MÉS GRAN D’EUROPA TENEN UNA ANTIGUITAT DE 83 MILIONS D’ANYS
L’estudi de les restes de la tortuga marina, trobades a Coll de Nargó, confirma que es tractaria d’una nova espècia, que ha posat sobre la taula noves característiques de l’animal. Els fòssils, amb una antiguitat de 83 milions d’anys, seran exposats a l’Espai Dinosfera.
Les restes fòssils de tortuga marina, trobades el 2016 a Coll de Nargó, corresponen a una nova espècie, tal com confirma l’estudi, que ha estat publicat a la revista Scientific Reports. Els investigadors han batejat, la tortuga marina més gran d’Europa i la segona del món, per les seves dimensions.
L’estudi, realitzat per quatre investigadors, posa sobre la taula noves característiques de l’animal, que presenta unes projeccions òssies lligades a la musculatura, per controlar moviments relacionats amb el sistema respiratori.
Els fòssils tenen una antiguitat de 83 milions d’anys, quan Coll de Nargó era mar. A través de la troballa de la pelvis i un fragment de la closca, han pogut estimar que la longitud de l’animal seria d’uns 3,7 metres de llarg.
Les restes fòssils seran exposades de forma permanent a l’Espai Dinosfera i es treballa en una rèplica de l’exemplar per visibilitzar les mides reals.
Parlen al vídeo:
OSCAR CASTILLO, INVESTIGADOR INSTITUT CATALÀ DE PALEONOTOLOGIA
ÀNGEL GALOBART, DIRECTOR ESPAI DINOSFERA