EXPERIÈNCIES NORUEGUES COM A EXEMPLES DE POSSIBLES USOS DE L’HOSPITAL DE CARTRÓ

Aquest dijous s’ha dut a terme al Museu Hidroelèctric de Capdella una jornada per donar a conèixer diferents experiències de projectes de desenvolupament de turisme sostenible i patrimoni cultural que s’estan fent a Noruega i poder agafar idees per decidir entre tots els veïns i veïnes de la Vall Fosca la gestió que es vol fer de l’Hospital de Cartró.

Aquest dijous s’ha dut a terme al Museu Hidroelèctric de Capdella una jornada per donar a conèixer diferents experiències de projectes de desenvolupament de turisme sostenible i patrimoni cultural que s’estan fent a Noruega i poder agafar idees per decidir entre tots els veïns i veïnes de la Vall Fosca la gestió que es vol fer de l’Hospital de Cartró. Aquesta és la segona jornada que es fa al voltant de la Comissió de participació ciutadana de l’Hospital de Cartró.

La jornada ha anat a càrrec de les arqueòlogues Ana Pastor i Laia Colomer. On es destaca la importància de la participació de la població local en la conservació i ús del patrimoni.

Un dels exemples que s’ha posat és una recuperació d’unes granges.

A banda, des de divendres i fins diumenge es faran diferents tallers per a infants, joves i adults sobre conservació d’objectes arqueològics contemporanis provinents dels treballs de neteja de l’Hospital de Cartró.

Parlen al vídeo:

EVA PERISÉ, DIRECTORA DEL MUSEU HIDROELÈCTRIC DE CAPDELLA

ANA PASTOR, ARQUEÒLOGA UB I RESTAURADORA DE BÉNS CULTURALS

LAIA COLOMER, ARQUEÒLOGA INSTITUT NORUEC DE RECERCA EN PATRIMONI CULTURAL